Alimentación y Microbiota Intestinal: Relación con los Alimentos y su Procesado

Grupo: AGR295
Rama: AGR
Acrónimo: FoodMicroGut
Web: Enlace
Situación grupo: Provisional
Estado grupo: Válido
Área unesco: Antioxidantes en los alimentos, BEBIDAS ALCOHÓLICAS (VER 3302.02 Y 6113.01), CIENCIAS DE LA NUTRICIÓN (VER 3309), TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS (VER 3302, 3206 Y 3313.07)
Investigador responsable: JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES

Listado de producción del grupo

Datos obtenidos de UGR y plataforma SICA2

Listando 308 resultados
Titulo Año Tipo

Stance4Health Nutritional APP: A Path to Personalized Smart Nutrition

Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2023 Articulo

Plant seeds as source of nutrients and phytochemicals for the Indian population

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2022 Articulo

Maillard Reaction

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2022 Capítulo de libro

Seeds as Potential Sources of Phenolic Compounds and Minerals for the Indian Population

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2022 Articulo

Tannin-rich extracts improve the performance of amidated pectin as an alternative microencapsulation matrix to alginate

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2022 Articulo

Device for facilitating infiltration of water into the ground, comprises biochar arranged in water-permeable envelope with a substantially cylindrical shape

JUAN MANUEL MARTÍN GARCÍA, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2022 Patente de invención

Impact of gelatine coating on the performance of tannin-loaded pectin microbeads obtained through external gelation

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2022 Articulo

TANNINS. BIOACTIVITY AND EFFECT ON GUT MICROBIOTA

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2022 Tesis Doctoral

Evaluating the effects of a standardized polyphenol mixture extracted from poplar-type propolis on healthy and diseased human gut microbiota

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2022 Articulo

Utilización de residuos de la Industria Cafetera como enmiendas orgánicas de suelos para la mejora de alimentos de origen vegetal

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2022 Tesis Doctoral

Evaluating the effects of a standardized polyphenol mixture extracted from poplar-type propolis on healthy and diseased human gut microbiota

Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2022 Articulo

The gut microbiota of obese children releases lower antioxidant capacity from food than that of lean childre

Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2022 Articulo

Why Should We Be Concerned with the Use of Spent Coffee Grounds as an Organic Amendment of Soils? A Narrative Review

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, ALEJANDRO FERNÁNDEZ ARTEAGA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2022 Articulo

Relationship of Thermal Treatment and Antioxidant Capacity in Cooked Foods

Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2022 Articulo

The Intake of Antioxidant Capacity of Children Depends on Their Health Status

Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2022 Articulo

The Intake of Antioxidant Capacity of Children Depends on Their Health Status

Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2022 Articulo

Migration of Avocado Virgin Oil Functional Compounds during Domestic Cooking of Eggplant

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2021 Articulo

Enrichment of Food With Tannin Extracts Promotes Healthy Changes in the Human Gut Microbiota

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2021 Articulo

Profiles for Identifying Problematic Dietary Habits in a Sample of Recreational Spanish Cyclists and Triathletes

MIKEL ZABALA DÍAZ, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA, Daniel Hinojosa Nogueira
2021 Articulo

Assessing the antioxidant and metabolic effect of an alpha-lipoic acid and acetyl-L-carnitine nutraceutical

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Alicia López Maldonado
2021 Articulo

REGULACIÓN DE LA RESPUESTA INFLAMATORIA INTESTINAL MEDIANTE LA INGESTA DE COMPUESTOS DE MAILLARD Y SU INTERACCIÓN CON LOS RECEPTORES RAGE Y GPR43

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2021 Articulo

Development of an Unified Food Composition Database for the European Project ¿Stance4Health¿

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2021 Articulo

Washed hydrochar from spent coffee grounds: A second generation of coffee residues. Evaluation as organic amendment

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, ALEJANDRO FERNÁNDEZ ARTEAGA, Leslie Elizabeth Lara Ramos
2021 Articulo

Ibero-American Network as a Collaborative Strategy to Provide Tools for the Development of Phytopharmaceuticals and Nutraceuticals

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN
2021 Capítulo de libro

Effect of Cooking Methods on the Antioxidant Capacity of Foods of Animal Origin Submitted to In Vitro Digestion-Fermentation

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2021 Articulo

A useful and simple tool to evaluate and compare the intake of total dietary polyphenols in different populations

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2021 Articulo

An extended reconstruction of human gut microbiota metabolism of dietary compounds

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2021 Articulo

Effect of Freezing on Gut Microbiota Composition and Functionality for In Vitro Fermentation Experiments

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2021 Articulo

Effect of roasting conditions on cocoa bioactivity and gut microbiota modulation

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2021 Articulo

Green and white teas as health-promoting foods

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2021 Review

Green Tea and Its Relation to Human Gut Microbiome

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2021 Review

An in vitro batch fermentation protocol for studying the contribution of food to gut microbiota composition and functionality

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2021 Articulo

Validity and reproducibility of a food frequency questionnaire to assess nutrients intake of pregnant women in the South-East of Spain

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, ANTONIO FRANCISCO HERNÁNDEZ JEREZ, INMACULADA LOPEZ FLORES, DESIRÉE ROMERO MOLINA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Daniel Hinojosa Nogueira
2021 Articulo

Spent coffee grounds as a source of smart biochelates to increase Fe and Zn levels in lettuces

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, ALEJANDRO FERNÁNDEZ ARTEAGA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Daniel Hinojosa Nogueira
2021 Articulo

Pectin-Based Formulations for Controlled Release of an Ellagic Acid Salt with High Solubility Profile in Physiological Media

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2021 Articulo

Spent coffee grounds as a source of smart biochelates to increase Fe and Zn levels in lettuces

MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2021 Articulo

A new fermented beverage from sugarcane (Saccharum officinarum L.) molasses: Analysis of physicochemical properties and antioxidant capacity, and comparison with other industrial alcohol products

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2020 Articulo

Phytotoxicity and chelating capacity of spent coffee grounds: Two contrasting faces in its use as soil organic amendment

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2020 Articulo

Natural Tannin Wood Extracts as a Potential Food Ingredient in the Food Industry

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2020 Articulo

Effects of in vitro digestion¿fermentation over global antioxidant response and short chain fatty acid production of beet waste extracts in Ca(II)¿ alginate beads

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2020 Articulo

ESTUDIO NUTRICIONAL SOBRE LA COMPOSICIÓN Y CONSUMO DE ALIMENTOS PARA PERDIDA-CONTROL DE PESO: PAPEL DEL FARMACEUTICO COMUNITARIO

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, FELIX ZURITA ORTEGA
2020 Tesis Doctoral

Relationship of quality parameters, antioxidadant capacity and total phenolic content of EVOO with ripening state and olive variety

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Beatriz Navajas Porras
2020 Articulo

Characterization of rums sold in Spain through their absorption spectra, furans, phenolic compounds and total antioxidant capacity

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2020 Articulo

Plant extracts as natural modulators of gut microbiota community structure and functionality

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2020 Articulo

Bioactivity of food melanoidins is mediated by gut microbiota

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2020 Articulo

Coffee flavor

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2020 Capítulo de libro

Potencial probiotic salami with dietary fiber modulates metabolism and gut microbiota in a human intervention study

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2020 Articulo

Mineral profile of weight loss related foods marketed in Spain

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, FELIX ZURITA ORTEGA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2020 Articulo

Effect of Cooking Methods on the Antioxidant Capacity of Plant Foods Submitted to In Vitro Digestion-Fermentation

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira, Beatriz Navajas Porras
2020 Articulo

Smart Technologies for personalised Nutrition and Consumer Engagement

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2020 Articulo

Kiwifruit

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2020 Capítulo de libro

Persimmon

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2020 Capítulo de libro

Effect of in vitro digestion-fermentation of Ca(II)-alginate beads containing sugar and biopolymers over global antioxidant response and short chain fatty acids production

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2020 Articulo

Higher socioeconomic status is related to healthier levels of fatness and fitness already at 3 to 5 years of age: The PREFIT project

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Francisco B. Ortega Porcel, José Rafael Mora González, Cristina Cadenas Sánchez, Cristina Samaniego Sánchez
2019 Articulo

MIGRACION Y ESTABILIDAD DEL OLEOCANTHAL Y OTROS COMPUESTOS BIOACTIVOS, SEGUN LA TECNOLOGIA CULINARIA EMPLEADA EN LA PREPARACION DE PLATOS TRADICIONALES DE LA DIETA MEDITERRANEA

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2019 Meeting-Abstract

Spent coffee grounds improve the nutritional value in mineral elements of lettuce (Lactuca sativa L.) and are an ecological alternative to inorganic fertilizers

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, JUAN LLOPIS GONZÁLEZ, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2019 Articulo

Furosine and 5-hydroxymethylfurfural as chemical markers of tea processing and storage

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, JESUS FRANCISCO PARRAGA MARTINEZ
2019 Articulo

Spent Coffee Grounds Extract, Rich in Mannooligosaccharides, Promotes a Healthier Gut Microbial Community in a Dose-Dependent Manner

GERMÁN LUZÓN GONZÁLEZ, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, ALEJANDRO FERNÁNDEZ ARTEAGA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2019 Articulo

Adaptation of the human gut microbiota metabolic network during the first year after birth.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, Sergio Pérez Burillo
2019 Articulo

Effect of home cooking on the antioxidant capacity of vegetables: Relationship with Maillard reaction indicators

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2019 Articulo

Potential probiotic salami with dietary fiber modulates antioxidant capacity, short chain fatty acid production and gut microbiota community structure

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2019 Articulo

Nutrición Personalizada Inteligente

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, Daniel Hinojosa Nogueira
2019 Articulo

Potential Effects of Coffee Melanoidins on Health

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2019 Capítulo de libro

Evaluación de la actividad antioxidante global de los componentes de la dieta Española mediante su digestión in vitro: efecto del procesado térmico y de la microbiota intestinal

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, Sergio Pérez Burillo
2019 Tesis Doctoral

Antioxidant capacity of Maillard reaction products in the digestive tract: An in vitro and in vivo study

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2019 Articulo

Relationship between composition and bioactivity of persimmon and kiwifruit

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2018 Articulo

Use Of ISO 5495:2009 To Determine Sensory Preferences Of Consumers Of Spanish Red Wines With Designation Of Origin

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Cristina Samaniego Sánchez
2018 Articulo

Melatonin increases magnesium concentrations in white adipose tissue and T pancreas of diabetic obese rats

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, AHMAD AGIL ABDALLA
2018 Articulo

Revalorización de subproductos de la industria cafetera mediante la obtención de compuestos con actividad prebiótica

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2018 Capítulo de libro

Effect of Food Thermal Processing on the Composition of the Gut Microbiota

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2018 Articulo

Effect of in vitro digestion-fermentation on green and roasted coffee bioactivity: The role of the gut microbiota

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2018 Articulo

Dietary fatty acids sustain growth of human gut microbiota

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, Sergio Pérez Burillo
2018 Articulo

Effect of brewing time and temperature on antioxidant capacity and phenols of white tea: Relationship with sensory properties

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2018 Articulo

Towards an improved global antioxidant response method (GAR+): Physiological-resembling in vitro digestion-fermentation method

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2018 Articulo

Impact of spent coffee grounds as organic amendment on soil fertility and lettuce growth in two Mediterranean agricultural soils

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2018 Articulo

Effects of dietary AGEs in the gut microbiota composition

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2018 Capítulo de libro

Differences in non-enzymatic glycation products in human dentine and clavicle: changes with aging.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ, AURORA VALENZUELA GARACH, Ana Belén Márquez Ruiz
2018 Articulo

Determination of Polyphenolic Compounds by Ultra-Performance Liquid Chromatography Coupled to Tandem Mass Spectrometry and Antioxidant Capacity of Spanish Subtropical Fruits

MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2018 Articulo

Biofortificación agronómica de alimentos vegetales mediante residuos de la industria cafetera

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2018 Capítulo de libro

Towards an improved Global Antioxidant Response method (GAR+): Physiological-resembling in vitro antioxidant capacity methods

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2018 Articulo

Study of antioxidant capacity and metabolization of quebracho and chestnut T tannins through in vitro gastrointestinal digestion-fermentation

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2018 Articulo

New Method To Estimate Total Polyphenol Excretion: Comparison of Fast Blue BB versus Folin¿Ciocalteu Performance in Urine

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Daniel Hinojosa Nogueira
2017 Articulo

Relationship between HMF intake and SMF formation in vivo: An animal and human study

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2017 Articulo

Healthy properties of Green and White teas: an update

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2017 Articulo en prensa

Modifications in bacterial groups and short chain fatty acid production in the gut of healthy adult rats after long-term consumption of dietary Maillard reaction products

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2017 Articulo

Evaluation of the Availability and Antioxidant Capacity of Maillard Compounds Present in Bread Crust: Studies in Caco-2 Cells

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2017 Articulo

POLIMORFISMO Y ACTIVIDAD BIOLÓGICA DE LOS INHIBIDORES BOWMAN-BIRK EN LEGUMINOSAS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2017 Tesis Doctoral

Toasting Time and Cooking Formulation Affect Browning Reaction Products Development in Corn Flakes

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, Sergio Pérez Burillo
2017 Articulo

Antioxidant, ACE-inhibitory and antimicrobial activity of fermented goat milk: activity and physicochemical properties relationship of the peptide components

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2017 Articulo

Characterization of commercial Spanish non-citrus juices: Antioxidant and physicochemical aspects

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2017 Articulo

How brewing parameters affect the healthy profile of tea

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2017 Review

Funcionalización mineral de melanoidinas obtenidas de posos de café

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN
2017 Proyecto fin de carrera

High Antioxidant Action and Prebiotic Activity of Hydrolyzed Spent Coffee Grounds (HSCG) in a Simulated Digestion¿Fermentation Model: Toward the Development of a Novel Food Supplement

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Sergio Pérez Burillo
2017 Articulo

Estudio del efecto del procesado y conservación sobre la capacidad antioxidante de plantas medicinales

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2017 Tesis Doctoral

Influencia de la dieta de escolares granadinos sobre la ingesta de compuestos fenólicos e hidroximetilfurfural

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2017 Tesis Doctoral

Ulcerative Colitis and Crohn’s Disease Are Associated with Decreased Serum Selenium Concentrations and Increased Cardiovascular Risk

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, Cristina Samaniego Sánchez
2016 Articulo

Rhum-Ron-Rum: Technology and Tradition

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2016 Capítulo de libro

Relationship between glycation and polyphenols content with the bioactivity of selected commercial soymilks

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Articulo

Antioxidant capacity, total phenols and color profile during the storage of selected plants used for infusion

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2016 Articulo

Subtropical fruits grown in Spain and elsewhere: A comparison of mineral profiles

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2016 Articulo

Evolution of the Maillard Reaction in Glutamine or Arginine-Dextrinomaltose Model Systems

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Articulo

Relationship between Glycation and Polyphenol Content and the Bioactivity of Selected Commercial Soy Milks

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Articulo

Browning: Non-enzymatic browning

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Capítulo de libro

Maillard reaction

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Capítulo de libro

Funcionalización mineral de melanoidinas obtenidas de posos de café

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2016 Proyecto fin de carrera

Caracterización, capacidad antioxidante y perfil fenolico de frutas subtropicales producidas y comercializadas en la costa de Granada-Málaga

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2016 Tesis Doctoral

Antioxidant capacity, total phenols and color profile during the storage of selected plants used for infusion

SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Articulo

Assessing the effects of model Maillard compound intake on iron, copper and zinc retention and tissue delivery in adult rats

SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Articulo

Do bread-crust-derived Maillard reaction products affect the retention and tissue distribution of trace elements?

SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2016 Articulo

Titulación conjunta de grado en nutrición humana y dietética y ciencia y tecnología de los alimentos (PID 12-132)

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2015 Capítulo de libro

Estudio sobre las necesidades nutricionales de diferentes jugadores de fútbol en función de su posición de juego

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2015 Trabajo conducente a obtención de DEA

Información sobre los alérgenos en los alimentos

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2015 Capítulo de libro

Capacidad antioxidante de subproductos de frutos tropicales

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2015 Trabajo conducente a obtención de DEA

Diferenciación sensorial de vinos con Denominación de Origen Fino y Manzanilla

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2015 Trabajo conducente a obtención de DEA

Lactose and Oligosaccharides: Maillard Reaction

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2015 Capítulo de libro

Effect of Physical Activity, Nutritional Education, and Consumption of Extra Virgin Olive Oil on Lipid, Physiological, and Anthropometric Profiles in a Pediatric Population

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA
2015 Articulo

Novel insights in the methods for measuring the antioxidant capacity of foods

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, Sergio Pérez Burillo
2015 Capítulo de libro

Melanoidins in coffee

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2015 Capítulo de libro

Revalorization of coffee by-products. Prebiotic, antimicrobial and antioxidant properties

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2015 Articulo

Effects of long-term consumption of standard diets including glucose-lysine model glycated compounds on the antioxidant status of adult rats

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2015 Articulo

Biological Effects of Coffee Melanoidins

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2015 Capítulo de libro

Effect of Physical Activity, Nutritional Education, and Consumption of Extra Virgin Olive Oil on Lipid, Physiological, and Anthropometric Profiles in a Pediatric Population

MIKEL ZABALA DÍAZ, HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2015 Articulo

Características nutricional e físico-química do suco cítrico comercial da Espanha

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2015 Articulo

Phenolic compounds and antioxidant activity of Spanish commercial grape juices

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2015 Articulo

HPLC Method and Antioxidant Activity for Bioactive Component Determination of Lycopersicon esculentum Mill. Varieties from a Coastal Area of Southern Spain

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2014 Articulo

Requerimientos legislativos sobre la información alimentaria obligatoria facilitada al consumidor

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2014 Trabajo conducente a obtención de DEA

Uso de L-Carnitina como ayuda ergogénica. Mito o realidad

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2014 Trabajo conducente a obtención de DEA

Influencia de la actividad física sobre la prevención y mejora de la diabetes

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2014 Trabajo conducente a obtención de DEA

EVALUACION D ELA CAPACIDAD DE DIFERENCIACION DE DISTINTOS VINOS TINTOS DE CALIDAD POR PARTE DEL CONSUMIDOR

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2014 Trabajo conducente a obtención de DEA

EVALUACION D ELA CAPACIDAD SENSORIAL DE UN PANEL DE CONSUMIDORES NO ENTRENADOS EN DISTINGUIR CHOCOLATES

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2014 Trabajo conducente a obtención de DEA

Evaluación de la capacidad de diferenciación y preferencia de distintas marcas de batido de vainilla por parte del consumidor

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2014 Trabajo conducente a obtención de DEA

Antioxidant balance after long-term consumption of standard diets including bread crust glycated compounds by adult rats

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2014 Articulo

Nutritional and physicochemical characteristics of commercial Spanish citrus juices

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2014 Articulo

Effect of a school-intervention in a health related parameters on children

JULIO JUAN GÁLVEZ PERALTA, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MARÍA ELENA RODRIGUEZ CABEZAS, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA
2014 Capítulo de libro

Contribution of melanoidins to the antioxidant capacity of the Spanish diet

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2014 Articulo

Nutritional and physicochemical characteristic of commercial Spanish citrus juices

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2014 Articulo

EFFECT OF A SCHOOL-INTERVENTION IN A HEALTH RELATED PARAMETER ON CHILDREN

JULIO JUAN GÁLVEZ PERALTA, HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MARÍA ELENA RODRIGUEZ CABEZAS, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA
2014 Capítulo de libro

Metabolic Syndrome and Nutrition in a Granada`s Tropical Coast Population

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2013 Articulo

factores de riesgo en la prevalencia del síndrome metabólico en población de la costa tropical granadina

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2013 Tesis Doctoral

Libro de Comunicaciones de V Encuentro Hispano-Cubano en Ciencias de la Salud

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, Cristina Samaniego Sánchez
2013 Libro

Estudio del contenido en cafeína en bebidas energéticas y estimulantes y su potencial efecto como agente dopante en el deporte

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2013 Trabajo conducente a obtención de DEA

LONG TERM INTAKE OF CARBOXYMETHYL-LYSINE GIVE RISE TO LOW-GRADE GUT INFLAMMATION

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2013 Articulo

LONG TERM INTAKE OF CARBOXYMETHYL-LYSINE GIVE RISE TO LOW-GRADE GUT INFLAMMATION

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2013 Articulo

Contenido en flavonoides, taninos condensados, Ca y Mg en plantas medicinales y tés comerciales

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN
2013 Trabajo conducente a obtención de DEA

Composition and functionality of bone affected by dietary glycated compounds

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2013 Articulo

Effects of model Maillard compounds on bone characteristics and functionality

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2013 Articulo

Maillard reaction profile in Spanish commercial juices

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2013 Articulo

Effect of red sweet pepper dehydration conditions on Maillard reaction, ascorbic acid and antioxidant activity

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2013 Articulo

Tutormaster. Orientación del alumnado en la iniciación a la investigación y estudios de postgrado.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, ANGEL ORTE GUTIERREZ, MARÍA ELENA RODRIGUEZ CABEZAS, MARIA JOSE RUEDAS RAMA, JESUS MARIA PORRES FOULQUIE, CAROLA AGUZZI, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Cristina Samaniego Sánchez
2013 Libro

PROPIONIC ACID AND CARBOXYMETHYL-LYSINE REGULATES THE INFLAMMASOME AXIS IN GUT CELLS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2013 Articulo

Effect of carboxymethyllysine intake on inflammatory bowel disease

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2013 Articulo

Influencia de la suplementación por melatonina en los niveles tisulares de Ca de ratas Zucker obesas y diabéticas

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN
2013 Trabajo conducente a obtención de DEA

EFECTO DE LA INGESTA DE COMPUESTOS AVANZADOS DE LA REACCIÓN DE MAILLARD SOBRE EL METABOLISMO GASTROINTESTINAL

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2013 Tesis Doctoral

Efecto de la ingesta de compuestos avanzados de la reacción de Maillard sobre el metabolismo gastrointestinal

SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2013 Libro

Consumption of model Maillard reaction products has no significant impact on Ca and Mg retention or on tissue distributions in rats

SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2013 Articulo

Innovación Docente y Buenas Prácticas en la Universidad de Granada

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Capítulo de libro

Síndrome metabólico y actividad física en la costa granadina

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Meeting-Abstract

CAPACIDAD ANTIOXIDANTE DE LAS FRUTAS Y EL CACAO Y SU PAPEL EN LA ALIMENTACION INFANTIL

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Trabajo conducente a obtención de DEA

PLANIFICACIÓN DEL ESTUDIO DE VIABILIDAD EN CIENCIA Y TECNOLOGIA DE LOS ALIMENTOS. COORDINACIÓN DE ACTIVIDADES MULTIDISCIPLINARES ACADÉMICAMENTE DIRIGIDAS

JOSE MARIA VICARIA RIVILLAS, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, MARINA VILLALÓN MIR, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ, MIGUEL GARCÍA ROMÁN, RAFAEL BAILON MORENO, ANTONIO MARTINEZ FEREZ, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Capítulo de libro

Alterations in Picual Spanish Extra Virgin Olive Oils under Different Storage Conditions

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Articulo

Evaluación de los hábitos nutricionales de motociclistas pre-adolescentes españoles

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Meeting-Abstract

Evaluación del contenido de melanoidinas y su actividad antioxidante en alimentos de la dieta española procesados térmicamente

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Meeting-Abstract

Reactivity of acrylamide with coffee melanoidins in model systems.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2012 Articulo

Evaluación de la actividad antioxidante de plantas medicinales españolas

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Cristina Samaniego Sánchez
2012 Meeting-Abstract

THE INFLUENCE OF DOMESTIC CULINARY PROCESSES ON THE TROLOX EQUIVALENT ANTIOXIDANT CAPACITY OF GREEN TEA INFUSIONS

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, MARINA VILLALÓN MIR, Cristina Samaniego Sánchez
2011 Articulo

PREVALENCIA DE SINDROME METABOLICO EN LA COSTA GRANADINA Y SU RELACIÓN CON EL IMC

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2011 Meeting-Abstract

NUEVOS ASPECTOS LEGALES DE LAS EMPRESAS ALIMENTARIAS

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2011 Meeting-Abstract

NUEVO MÉTODO DE MEDIDA CROMATOGRÁFICA PARA DETERMINAR COMPONENTES BIOACTIVOS EN EL LYCOPERSICON ESCULENTUM MILL

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2011 Meeting-Abstract

EVALUACIÓN DE LA CAPACIDAD SENSORIAL DE UN PANEL DE CONSUMIDORES NO ENTRENADOS EN DISTINGUIR VINOS TINTOS ESPAÑOLES CON DENOMINACIÓN DE ORIGEN.

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2011 Trabajo conducente a obtención de DEA

Análisis de los intereses y motivaciones de los alumnos participantes en el plan de acción tutorial ¿TUTORMASTER¿ de la Universidad de Granada

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2011 Capítulo de libro

Innovating in food science laboratory practices: the tablet touch.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2011 Capítulo de libro

A physiologic approach to test the global antioxidant response of foods. The GAR method.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2011 Articulo

CONTENIDO EN POLIFENOLES TOTALES EN ZUMOS DE FRUTAS COMERCIALIZADOS EN ESPAÑA

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Cristina Samaniego Sánchez
2011 Meeting-Abstract

CAPACIDAD ANTIOXIDANTE TOTAL EN ZUMOS DE FRUTAS COMERCIALIZADOS EN ESPAÑA

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, JOSÉ JOAQUÍN MUROS MOLINA, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2011 Meeting-Abstract

Capacidad antioxidante de mostos comerciales de uva

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN
2011 Meeting-Abstract

Tè bianco Pai Mu Than: contenuto polifenolico totale, capacità antiossidante e caratteristiche sensoriali

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2011 Proyecto fin de carrera

Caracterización polifenólica de mostos comerciales de uva

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2011 Meeting-Abstract

Evaluación de los hábitos nutricionales de motociclistas pre-adolescentes españoles

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2011 Trabajo conducente a obtención de DEA

Determination of polyphenols, tocopherols and antioxidant capacity of virgin argan oil (Argania spinosa, Skeels)

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2011 Articulo

Evaluación del contenido de melanoidinas y su actividad antioxidante en alimentos de la dieta española procesados térmicamente

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2011 Trabajo conducente a obtención de DEA

Proyecto de acción tutorial para la orientación del alumno en la iniciación a la investigación y estudios de posgrado (TUTORMASTER).

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA, Cristina Samaniego Sánchez
2011 Capítulo de libro

COORDINACIÓN DE ASIGNATURAS EN EL PLAN DE ESTUDIOS COMO ACTIVIDAD FORMATIVA DEL EQUIPO DOCENTE MULTIDISCIPLINAR PARA LA LICENCIATURA EN FARMACIA

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, PILAR ARANDA RAMÍREZ, CAROLA AGUZZI, MARÍA DEL PILAR CEREZO GONZÁLEZ
2011 Articulo

La grabación en video es una herramienta que mejora la práctica docente

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2011 Articulo

BETA CAROTENE, SQUALENE AND WAXES DETERMINED BY CHROMATOGRAPHIC METHOD IN PICUAL EXTRA VIRGIN OLIVE OILS OBTAINED BY A NEW COLD EXTRACTION SYSTEM

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Articulo

AN OVERALL APPROACH TO FOOD SAFETY

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Articulo

Perfil del farmacéutico en el ámbito de la nutrición a nivel europeo

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, Mª DOLORES RUIZ LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, REYES ARTACHO MARTÍN-LAGOS, MARINA VILLALÓN MIR, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Articulo

SEGURIDAD LEGISLATIVA PARA ADITIVOS, AROMAS Y ENZIMAS ALIMENTARIOS

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Meeting-Abstract

RELACIÓN ENTRE DIVERSAS METODOLOGÍAS ANALÍTICAS PARA LA DETERMINACIÓN DE LA CAPACIDAD ANTIOXIDANTE EN EL TOMATE

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Meeting-Abstract

EXCELENCIA EN LA TRAZABILIDAD ALIMENTARIA

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Meeting-Abstract

LOS VINOS Y SU CAPACIDAD ANTIOXIDANTE. NUEVO MÉTODO DE MEDIDA

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Meeting-Abstract

ANTIOXIDANT CAPACITY OF BLOOD AFTER EXTRA-VIRGIN OLIVE OIL INTAKE IN HUMAN VOLUNTEERS

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Capítulo de libro

THE VISUALIZATION ON VIDEO IT IS A GOOD TOOL TO IMPROVE THE EDUCATIONAL PRACTICE

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, TERESA NESTARES PLEGUEZUELO, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Articulo

VARIACIÓN EN EL CONTENIDO DE COMPUESTOS FITOQUÍMICOS PRESENTES EN ALIMENTOS TÍPICOS DE LA DIETA MEDITERRANEA SEGÚN LA TÉCNICA CULINARIA EMPLEADA

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MARINA VILLALÓN MIR, Cristina Samaniego Sánchez
2010 Articulo

PERFIL FENÓLICO, CAPACIDAD ANTIOXIDANTE Y CARACTERÍSTICAS CROMÁTICAS DE MOSTOS DE UVA COMERCIALES

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2010 Trabajo conducente a obtención de DEA

A COMBINED PROCEDURE TO EVALUATE THE GLOBAL ANTIOXIDANT RESPONSE OF BREAD

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2010 Articulo

DOES PELLETING PROCESS AFFECT THE NUTRITIVE VALUE OF A PRE-STARTER DIET FOR SUCKLING PIGLETS? EX VIVO STUDIES ON MINERAL ABSORPTION

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2010 Articulo

EVOLUCIÓN DE LA FORMACIÓN DE MARCADORES DE DAÑO TÉRMICO Y DE LA ACTIVIDAD ANTIOXIDANTE EN PANES PRE-HORNEADOS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2010 Meeting-Abstract

First experience for the educational training of new lecturers at the University of Granada.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2010 Capítulo de libro

Coordinación de asignaturas en el plan de estudios como actividad formativa del equipo docente multidisciplinar para la Licenciatura de Farmacia

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2010 Articulo

Proyecto de acción tutorial como guía de la formación de postgrado del alumno de Farmacia

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2010 Articulo

PTH Increases Jaw Mineral Density in a Rabbit Model of Osteoporosis

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN
2010 Articulo

Does the pelleting process affect the nutritive value of a pre-starter diet for suckling piglets? Ex vivo studies on mineral absorption

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2010 Articulo

INCREMENTO PLASMÁTICO DE SUSTANCIAS CAPTADORAS DE RADICALES LIBRES EN VOLUNTARIOS SANOS TRAS INGESTA DE UN ALIMENTO ANTIOXIDANTE

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2009 Meeting-Abstract

NON-ENZYMATIC BROWNING: THE CASE OF THE MAILLARD REACTION

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Capítulo de libro

ASSESSING THE GENERATION AND BIOACTIVITY OF NEO-FORMED COMPOUNDS IN THERMALLY TREATED FOODS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Libro

Antimicrobial activity of coffee melanoidins-A study of their metal chelating properties.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2009 Articulo

EFFECT OF DIGESTIVE PROCESS ON MAILLARD REACTION INDEXES AND ANTIOXIDANT PROPERTIES OF BREAKFAST CEREALS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Articulo

HYDROXYMETHYLFURFURAL IN COMMERCIAL BISCUITS MARKETED IN SPAIN

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Articulo

BISCUIT MELANOIDINS OF DIFFERENT MOLECULAR MASSES PROTECT HUMAN HEPG2 CELLS AGAINST OXIDATIVE STRESS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Articulo

ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF MAILLARD REACTION PRODUCTS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Capítulo de libro

GASTROINTESTINAL DIGESTION AS FIRST CONDITIONING OF NUTRIENT BIOAVAILABILITY

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Capítulo de libro

COLOUR AND FLUORESCENCE MEASUREMENT AS UNSPECIFIC MARKERS FOR THE MAILLARD REACTION

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Capítulo de libro

First coaching experience at the Faculty of Pharmacy (University of Granada).

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Capítulo de libro

Assessing the Maillard reaction development during the toasting process of common flours employed by the cereal products industry

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2009 Articulo

RESISTENCIA DE LA HIPERHOMOCISTEINEMIA DEL PACIENTE RENAL AL TRATAMIENTO CON DOSIS SUPRAFISIOLÓGICAS DE ÁCIDO FÓLICO PARENTERAL

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2008 Articulo

EVOLUCIÓN DE PARÁMETROS BIOQUÍMICOS NUTRICIONALES EN PACIENTES DE HEMODIÁLISIS DURANTE UN AÑO DE SEGUIMIENTO

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2008 Articulo

INFLUENCE OF MILLING CONDITIONS ON THE ALPHA-TOCOPHEROL CONTENT OF PICUAL OLIVE OIL

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2008 Articulo

TRADICION Y CULTURA DEL VINO EN LA ALPUJARRA

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2008 Libro

Evaluación de la dieta en escolares de granada

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2008 Tesis Doctoral

ASSESSING THE MAILLARD REACTION DEVELOPMENT DURING THE TOASTING PROCESS OF COMMOM FLOURS EMPLOYED BY THE CEREAL PRODUCTS INDUSTRY

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF MELANOIDINS AGAINST ESCHERICHIA COLI IS MEDIATED BY A MEMBRANE-DAMAGE MECHANISM.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

OPTIMISED PROCEDURE TO ANALYSE MAILLARD REACTION-ASSOCIATED FLUORESCENCE IN CEREAL-BASED PRODUCTS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

OCCURRENCE OF FUROSINE AND HYDROXYMETHYLFURFURAL AS MARKERS OF THERMAL DAMAGE IN DEHYDRATED VEGETABLES

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2008 Articulo

ASSESSMENT OF HYDROXYMETHYLFURFURAL INTAKE IN THE SPANISH DIET

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

RELEVANCE OF GLUCOSYLISOMALTOL AND GALACTOSYLISOMALTOL IN COMMERCIAL BISCUITS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

MICROTITER PLATE-BASED ASSAY FOR SCREENING ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF MELANOIDINS AGAINST E. COLI AND S. AUREUS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

Microtiter plate-based assay for screening the specific antimicrobial activity of melanoidins against E. coli and S. aureus.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

Microtiter plate-based assay for screening antimicrobial activity of melanoidins against E-coli and S-aureus

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

Optimised Procedure to Analyse Maillard Reaction-Associated Fluorescence in Cereal-Based Products

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

Assessment of hydroxymethylfurfural intake in the Spanish diet

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, SILVIA PASTORIZA DE LA CUEVA
2008 Articulo

Antimicrobial activity of melanoidins against Escherichia coli is mediated by a membrane-damage mechanism

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2008 Articulo

DIFFERENT RADICAL SCAVENGING TESTS IN VIRGIN OLIVE OIL AND THEIR RELATION TO THE TOTAL PHENOL CONTENT

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2007 Articulo

EVALUACIÓN DE LA TITULACION: NUTRICION HUMANA Y DIETETICA

Francisco Manuel Ocaña Peinado, Mª DOLORES RUIZ LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, REYES ARTACHO MARTÍN-LAGOS, MIGUEL NAVARRO ALARCÓN, JOSEFA MARIA GONZALEZ PEREZ
2007 Libro

ASSESSING NUTRITIONAL QUALITY OF MILK-BASED SPORT SUPPLEMENTS AS DETERMINED BY FUROSINE

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

EFFECT OF COFFEE MELANOIDIN ON HUMAN HEPATOMA HEPG2 CELLS. PROTECTION AGAINST OXIDATIVE STRESS INDUCED BY TERT-BUTYL HYDROPEROXIDE

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF MELANOIDINS.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

ACRYLAMIDE CONTENT OF SELECTED SPANISH FOODS: A SURVEY OF BISCUITS AND BREAD DERIVATIVES.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

FUNCTIONAL PROPERTIES OF MELANOIDINS: IN VITRO ANTIOXIDANT, ANTIMICROBIAL AND ANTIHYPERTENSIVE ACTIVITIES

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

ANGIOTENSIN-I CONVERTING ENZYME INHIBITORY ACTIVITY OF COFFEE MELANOIDINS.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

EFFECT OF IN VITRO ENZYMATIC DIGESTION ON ANTIOXIDANT ACTIVITY OF COFFEE MELANOIDINS AND FRACTIONS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

LYSINE AVAILABILITY IS DIMINISHED IN COMMERCIAL FIBRE-ENRICHED BREAKFAST CEREALS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

Effect of coffee Melanoidin on human hepatoma HepG2 cells. Protection against oxidative stress induced by tert-butylhydroperoxide

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2007 Articulo

ESTUDIO Y EVALUACION DE LA CAPACIDAD ANTIOXIDANTE DE ACEITES DE OLIVA VIRGEN EXTRA: IMPLICACIÓN EN LA SALUD

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, Cristina Samaniego Sánchez
2006 Tesis Doctoral

ESTUDIO LONGITUDINAL DEL INDICE DE MASA CORPORAL (IMC) EN PACIENTES EN DIALISIS.

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2006 Articulo

Nutrición y actividad física en niños y adolescentes españoles

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2006 Tesis Doctoral

Imapcto del tiempo en hemodialisis sobre el estado nutricional de los pacientes: índices de diagnóstico y seguimiento

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2006 Tesis Doctoral

Relationship between acrylamide and thermal processing indexes in commercial breakfast cereals. A survey of Spanish breakfast cereals.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

ANALYSIS OF HEAT-DAMAGE INDICES IN BREAKFAST CEREALS: INFLUENCE OF COMPOSITION

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

OCCURRENCE OF ACETIC ACID AND FORMIC ACID IN BREAKFAST CEREALS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

APPLICATION OF A FAST HIGH-PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY METHOD FOR SIMULTANEOUS DETERMINATION OF FURANIC COMPOUNDS AND GLUCOSYLISOMALTOL IN BREAKFAST CEREALS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

ASSESSING THE ANTIOXIDANT AND PRO-OXIDANT ACTIVITY OF PHENOLIC COMPOUNDS BY MEANS OF THEIR COPPER REDUCING ACTIVITY

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

STUDY OF FLUORESCENCE OF MAILLARD REACTION COMPOUNDS IN BREAKFAST CEREALS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

DETERMINATION OF ACRYLAMIDE IN SPANISH POTATO CHIPS BY A REVERSED-PHASE LC-MS METHOD BASED ON A STABLE ISOTOPE DILUTION ASSAY.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

A NEW APPLICATION OF A COMMERCIAL MICROTITER PLATE-BASED ASSAY FOR ASSESSing THE ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF MAILLARD REACTION PRODUCTS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

AVAILABLE LYSINE AND FLUORESCENCE IN HEATED MILK PROTEINS/DEXTRINOMALTOSE OR LACTOSE SOLUTIONS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2006 Articulo

COLOUR MEASUREMENT AS INDICATOR FOR CONTROLLING THE MANUFACTURE AND STORAGE OF ENTERAL FORMULAS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2006 Articulo

TRYPTOPHAN DETERMINATION IN MILK-BASED INGREDIENTS AND DRIED SPORT SUPPLEMENTS BY LIQUID CHROMATOGRAPHY WITH FLUORESCENCE DETECTION

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

Relationships between acrylamide and thermal-processing indexes in commercial breakfast cereals: A survey of Spanish breakfast cereals

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2006 Articulo

CALIDAD DEL ACEITE DE OLIVA VIRGEN EXTRA: ANTIOXIDANTES Y FUNCIÓN BIOLÓGICA

MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2005 Tesis Doctoral

DETECCIÓN DE FRAUDES EN WHISKY Y RON MEDIANTE PRUEBAS FISICO-QUÍMICAS ESTABLECIDAS EN LA LEGISLACIÓN

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
2005 Articulo

INCIDENCIA DE ACRILAMIDA EN PATATAS FRITAS COMERCIALIZADAS EN LA COMUNIDAD DE MADRID.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2005 Articulo

ASSESSING THE ANTIOXIDANT ACTIVITY OF MELANOIDINS FROM COFFEE BREWS BY DIFFERENT ANTIOXIDANT METHODS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2005 Articulo

EVOLUTION OF FATTY ACID PROFILE AND LIPID OXIDATION DURING ENTERAL FORMULA STORAGE

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2005 Articulo

FAST METHOD TO DETERMINE FUROSINE IN BREAKFAST CEREALS BY CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2005 Articulo

DETERMINACIÓN DEL CONTENIDO DE ACRILAMIDA EN ALIMENTOS ESPAÑOLES

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2005 Meeting-Abstract

LAS MELANOIDINAS COMO COMPONENTES BIOACTIVOS DE LOS ALIMENTOS: EFECTOS ANTIOXIDANTES EN EL CAFÉ

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2005 Meeting-Abstract

EVOLUTION OF FATTY ACID PROFILE AND LIPID OXIDATION DURING ENTERAL FORMULA STORAGE

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2005 Articulo

GENERATION OF FUROSINE AND COLOR IN INFANT/ENTERAL FORMULA-RESEMBLING SYSTEMS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2004 Articulo

PYRRALINE CONTENT IN ENTERAL FORMULA PROCESSING AND STORAGE AND MODEL SYSTEMS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2004 Articulo

ACRILAMIDA ¿UN RIESGO PARA EL CONSUMIDOR?

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2004 Articulo

ESTUDIO DE RONES DE ORIGEN AMERICANO Y SU ADAPTACIÓN A LA LEGISLACIÓN ESPAÑOLA MEDIANTE ANÁLISIS MULTIVARIANTE.

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
2003 Articulo

SISTEMAS PARA LA DETECCION DE FRAUDES EN BEBIDAS ALCOHOLICAS DESTILADAS Y ENVEJECIDAS

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
2002 Tesis Doctoral

APPLICATION OF ARTIFICIAL AGING TECHNIQUES TO SAMPLES OF RUM AND COMPARISON WITH TRADITIONALLY AGED RUMS BY ANALYSIS WITH ARTIFICIAL NEURAL NETS

MARÍA JESÚS OLIVERAS LÓPEZ, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Jesús González Peñalver
2002 Articulo

PARDEAMIENTO QUÍMICO EN FÓRMULAS ENTERALES: INDICADORES DE CONTROL DE TRATAMIENTO TÉRMICO

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2002 Tesis Doctoral

MAILLARD REACTION IN ENTERAL FORMULA PROCESSING: FUROSINE, LOSS OF O-PHTHALDIALDEHYDE REACTIVITY, AND FLUORESCENCE

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2002 Articulo

FUROSINE CONTENT, LOSS OF O-PHTHALDIADEHYDE REACTIVITY, FLUORESCENCE AND COLOUR IN STORED ENTERAL FORMULAS

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2002 Articulo

FACTORES QUE CONDICIONAN LA PRESENCIA DE CUMARINAS EN BEBIDAS ALCOHÓLICAS ENVEJECIDAS EN BARRIL DE ROBLE.

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
2001 Articulo

EVOLUCIÓN DE COMPUESTOS FURÁNICOS DURANTE EL PROCESADO Y CONSERVACIÓN DE FÓRMULAS ENTERALES.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2001 Articulo

OXIDACIÓN LIPÍDICA EN FÓRMULAS ENTERALES

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES, EDUARDO JESÚS GUERRA HERNÁNDEZ
2001 Otro tipo de publicación en revista

Determination of furfural compounds in enteral formula

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
2001 Articulo

DETERMINACIÓN DE ÁCIDO GALICO EN BRANDIES COMERCIALES MEDIANTE CROMATOGRAFÍA LÍQUIDA DE ALTA EFICACIA.

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2000 Articulo

ESTUDIO DE LA INFLUENCIA DEL SISTEMA DE CRIANZA SOBRE LOS PRINCIPALES PARÁMETROS FÍSICO-QUÍMICOS EN BRANDIES COMERCIALES.

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
2000 Articulo

CARACTERIZACIÓN DE COMPUESTOS FENÓLICOS POR HPLC EN VINOS OLOROSOS COMERCIALES DE JEREZ-XERES-SHERRY.

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
2000 Articulo

COMPARISON OF METHODS FOR DETERMINING COUMARINS IN DISTILLED BEVERAGES.

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
2000 Articulo

EVOLUCION EN EL CONTENIDO DE ALDEHIDOS FURANICOS PRESENTES EN DESTILADOS DE VINO ENVEJECIDOS EN BARRILES DE ROBLE: AJUSTE POR REGRESION NO LINEAL

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1999 Articulo

TESINA DE LICENCIATURA: INDICADORES DE PARDEAMIENTO QUÍMICO EN FÓRMULAS ENTERALES. UNIVERSIDAD DE GRANADA, MARZO 1999. CALIFICACIÓN: SOBRESALIENTE.

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
1999 Tesina

DETERMINACION DE CUMARINAS EN BEBIDAS ALCOHOLICAS AÑEJADAS EN BARRILES DE ROBLE Y SU INCIDENCIA COMO MARCADORES DE ENVEJECIMIENTO

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1998 Tesis Doctoral

EXHAUSTION TECHNIQUES IN THE SELECTION AND DESCRIPTION OF PHENOLIC COMPOUNDS IN JEREZ WINE EXTRACTS OBTAINED BY AN ACCELERATED AGING TECHNIQUE

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1998 Articulo

THE INFLUENCE OF AGEING FACTORS ON THE FURANIC ALDEHYDE CONTENTS OF MATURED BRANDIES: AGEING MARKERS

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1996 Articulo

THE INFLUENCE OF ADDED CARAMEL ON FURANIC ALDEHYDE CONTENT OF MATURED BRANDIES

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1996 Articulo

INFLUENCE OF WOOD HEAT TREATMENT, TEMPERATURE AND MACERATION TIME ON VANILLIN, SYRINGALDEHYDE, AND GALLIC ACID CONTENTS IN OAK WOOD AND WINE SPIRIT MIXTURES

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
1996 Articulo

DETERMINACION DE FURFURAL Y 5-HIDROXIMETILFURFURAL EN AGUARDIENTES DE VINO Y SU RELACIÓN CON EL PROCESO DE ENVEJECIMIENTO EN ROBLE

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
1996 Libro

COMPARISON OF SPECTROPHOTOMETRIC AND CHROMATOGRAPHIC METHODS OF DETERMINATION OF FURANIC ALDEHYDES IN WINE DISTILLATES

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1995 Nota

DETERMINACION DE FURFURAL Y 5-HIDROXIMETILFURFURAL EN AGUARDIENTES DE VINO Y SU RELACIÓN CON EL PROCESO DE ENVEJECIMIENTO EN ROBLE

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1993 Tesis Doctoral

PAPEL QUE DESEMPEÑA EL FURFURAL Y 5-HIDROXIMETILFURFURAL EN EL PROCESO DE ENVEJECIMIENTO DE LOS AGUARDIENTES EN BARRICAS DE ROBLE

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1992 Articulo

INFLUENCIA DEL SISTEMA DE MADURACIÓN EN LA CALIDAD DE LOS BRANDIES: ENVEJECIMIENTO POR SOLERAS, ENVEJECIMIENTO TRADICIONAL

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
1992 Articulo

HIGH PERFOMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY DETERMINATION OF FURANIC COMPOUNDS IN COMMERCIAL BRANDIES AND CARAMELS

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1992 Articulo

INFLUENCE DU PROCESSUS D’ELABORATION SUR LES CARACTÉRISTIQUES GUSTATIVES DE QUELQUES LIQUEURS COMMERCIALES

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1991 Articulo

THE INFLUENCE OF OAK ON THE FURANIC ALDEHYDE CONTENTS OF DISTILLATES SUBJECTED TO AGING

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR
1991 Articulo

PROCEDIMIENTO PARA EL ENVEJECIMIENTO RAPIDO DE BEBIDAS ALCOHOLICAS

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, MARINA VILLALÓN MIR, RAFAEL GIMÉNEZ MARTÍNEZ
1900 Patente de invención

Titulación conjunta de grado en nutrición humana y dietética y ciencia y tecnología de los alimentos (PID 12-132)

JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS
1900 Capítulo de libro

El concepto de seguridad en alimentos caducados

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
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Claridad jurídica en las declaraciones de propiedades saludables

HERMINIA LÓPEZ GARCÍA DE LA SERRANA, JOSÉ JAVIER QUESADA GRANADOS, ROSA MARÍA BLANCA HERRERA, Cristina Samaniego Sánchez
- Meeting-Abstract

Effects of model Maillard compounds on bone characteristics and functionallity

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
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Antioxidant balance after long-term consumption of standard diets including bread

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
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Effects of long-term consumption of standard diets including glucose-lysine model

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Effect of physical activity, nutritional education, and consumption of EVOO on lipid, physiological, and anthropometric profiles in a pediatric population

JOSÉ ANGEL RUFIAN HENARES
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The gut microbiota of obese children releases lower antioxidant capacity from food than that of lean childre

Beatriz Navajas Porras
- Articulo